З харківського театру, який тричі обстріляли росіяни, прибрали "зайве"

8041

З назви Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна прибрали три слова: "імені Пушкіна" та "російський". Відтепер заклад називається Харківський академічний драматичний театр. Таке рішення ухвалили депутати обласної ради на позачерговій сесії 24 грудня 2022 року.

Про це повідомив  начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Росіяни майже рік демонструють своє справжнє ставлення до культурного фонду та історичних пам'яток Харкова – рівняють місто з землею, знищують культурні надбання, самі ж цілять у будівлі, що названі на честь їхніх письменників та діячів. Тільки у березні цей театр тричі потрапляв під ворожий обстріл: тоді росіяни пошкодили приміщення художнього цеху, вибухова хвиля вразила вікна, двері... Це рішення — на часі",  - написав  Синєгубов.

Голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко також прокоментувала результати голосування у сесійній залі. На своїй сторінці у Фейсбук вона опублікувала колаж із цитатами Пушкіна та Шевченка, підписавши його "Шах і мат".

Нагадаємо, питання про перейменування Харківського театру ім. Пушкіна уже виносилися на сесію облради у вересні, але набрало необхідних голосів. Його планувалося розглянути на позачерговій сесії 3 грудня, 2022 року, проте питання не було внесено до порядку денного.

У Харкові 9 листопада 2022 року демонтували бронзовий бюст російського письменника Олександра Пушкіна, який майже 120 років стояв у центрі міста на площі Поезії.

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: