Нові органи влади планують створити у громадах Харківщини

5699

Харківська обласна військова адміністрація (ХОВА) ініціює створення 20 військових адміністрацій в межах об'єднаних громад Харківщини. Про це повідомив голова харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Ініціюємо створення понад 20 військових адміністрацій в адмінмежах об'єднаних громад Харківщини. Насамперед мова йде про громади, де є або були активні бойові дії, та деокуповані населені пункти. Розглянули кандидатів як серед чинних голів, так і тих, хто гідно зарекомендував себе протягом часу повномасштабного вторгнення», - заявив Синєгубов.

«Для оперативної координації відновлювальних процесів на деокупованих територіях на місцях мають бути керівники, які продемонстрували патріотизм та в найскладніші часи окупації працювали на благо українців», - додав глава області.

Він також повідомив, що ці та інші нагальні питання (розмінування, відновлення критичної інфраструктури, гуманітарна допомога, евакуація) обговорили із віцепрем'єркою Іриною Верещук на засіданні Координаційного штабу.

Нагадаємо, Верховна Рада 17 липня 2020 року проголосувала за скорочення кількості адміністративних районів на Харківщині - з 27 до 7.  Також в рамках адмінреформи в регіоні створено 56 об'єднаних територіальних громад (ОТГ). На сьогодні у Харківській облсті  - 7 районних державних адміністрацій та 56 міських, селищних та сільських рад.

Галина Половик

 

Читайте також: