Новий мурал з'явився в Харкові (фото, відео)

2531
Митці відобразили українські мотиви та символіку Харкова.

На стіні будинку №1 по вулиці Єсеніна в Шевченківському районі Харкова створено новий мурал. Він замінив намальоване тут раніше зображення поета Єсеніна. Автори роботи - Д. Чмуж та Є. Кричковська.

На муралі зображено ікони, якими благословляють та оберігають.

Тризуб, що уособлює національний символ українців.

Величний храм - це сила віри нашого народу.

Козаки - наші герої. 

Пам'ятник літописцю - це наша історична спадщина.

У центрі малюнку - перший герб Харкова XVII століття (1654—1765): чорне зображення натягнутого лука зі стрілою на золотому полі картуша (тятива туго напнута, стріла готова поцілити у ворога).

Козацький човен під вітрилом - це «Морська історія України», адже гребні човни XVIII століття були основою козацьких флотилій. До речі, у Національному заповіднику «Хортиця» зберігаються судна першої половини XVIII століття із Дніпровської флотилії, що були підняті із дна Дніпра протягом останніх десяти років.

І ще бандура - найхарактерніший духовний символ української культури, що завжди славилася своїм культурним багатством. Бандура – символ вільної української душі, струни якої об'єднують не одне покоління українців.

Залишилося замінити назву вулиці...

До речі, рашисти й самі знищують пам'ять про свого поета. Ось так виглядає школа № 17 на Салтівці, де був музей Єсеніна...

Фото та відео: GX, Наталія Бойченко

Читайте також: