Житлові субсидії. Що змінилося під час війни

2421

В Україні уряд розпочав передачу функцій адміністрування житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду України (ПФУ).

Як повідомили «GX» в Головному управлінні ПФУ в Харківській області, з 1 жовтня на банківські рахунки харків’ян і жителів регіону, яким призначена житлова субсидія, гроші надійдуть від Пенсійного фонду. Навіть якщо субсидіант або пільговик не є пенсіонером.

«На жовтень уже надрукували відомості на виплату субсидій, які тепер здійснюватиме Пенсійний фонд. Нарахували за тими даними, які централізовано передали нам в електронному вигляді», - розповіла заступник начальника ГУ ПФУ в Харківській області Інна Колісниченко.

За її словами, люди не повинні відчути таких зміни.

«Громадянам нікуди не треба звертатися. Вони отримають гроші на свої банківські картки, як і раніше», - додала Колісниченко.

Але подавати документи на призначенням субсидій нині треба, як і раніше – до служб соціального захисту населення. Однак тільки у жовтні-листопаді. 

«До грудня механізм призначення житлових субсидій та пільг не змінюється. А вже з 1 грудня, відповідно до постанови уряду, приймати заяви та призначати субсидії будуть наші співробітники. І призначати, і виплачувати буде Пенсійний Фонд України», - сказала заступник начальника ГУ ПФУ в області,

Вона також підкреслила, що з грудня подавати заяви на оформлення житлових субсидій можна у будь-який сервісний центр ПФУ, незалежно від регіону проживання.

«Усі підрозділи Пенсійного фонду працюємо за принципом екстериторіальності. Тому оформлювати житлові субсидії, як і пенсії, можна буде у будь-яких наших відділеннях, незалежно від того, де людина проживає», - пояснила Інна Колісниченко.

Крім того, субсидії можна буде оформлювати через портал «Дія».

Галина Половик

 

Читайте також: