Як відновлюють місто поблизу Харкова, яке потерпало від ворожих обстрілів (відео)

2272

У місті Дергачі вже завершили капітальний ремонт 7 будинків. До кінця грудня планується відновити ще десять. Про хід відновлювальних робіт в ДЕргачах розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Всі 17 проєктів реалізовуються за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та співфінансування місцевого бюджету. Загальна сума – 205,7 млн грн.

Окрім усунення наслідків ворожих ударів, у будинках облаштовують підвальні приміщення, приводять до ладу під’їзди та сходові марші, виконують штукатурні й фасадні роботи.

Триває розробка проєктно-кошторисної документації щодо низки житлових будинків, відновлення яких стартує наступного року.

Крім того, в Дергачах наразі відновлюють Центр первинної медико-санітарної допомоги. Начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко наголосив, що його реконструюють також за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету.

«Будинки, які наразі відновлюються, піддавалися обстрілам протягом чотирьох місяців з початку повномасштабного вторгнення рф. Було важливо якнайшвидше відновити їх, оскільки люди повертаються назад, їм необхідно проживати в нормальних умовах. На сьогодні в місті вже спокійніше, наразі тут нараховуємо 18 тисяч людей. До війни – приблизно 21 тисяча осіб», – сказав начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко.

Читайте також: