Відновлення деокупованого міста на Харківщині: що заплановано

1810

У місті Балаклія та селі Нова Гусарівка відновлюють будинки. Про ремонт житлових будинків у Балаклійській громаді і підготовку проєктної документації для відновлення інших об’єктів розповіли на брифінгу директор Департаменту архітектури та містобудування Харківської обласної військової адміністрації Антон Коротовських і начальник Ізюмської районної військової адміністрації Степан Масельський.

Відновлювальні роботи виконуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії за співфінансування місцевих бюджетів.

За словами Масельського, у селі Нова Гусарівка Балаклійської громади тривають аварійно-відновлювальні роботи багатоквартирного житлового будинку, в якому мешкає 67 людей. Загальна кошторисна вартість робіт складає 9,7 мільйона гривень. Ізюмська РВА робить все можливе, аби люди якнайшвидше повернулися у свої оселі, тож завершити відбудову плануємо у жовтні 2023 року.

Очільник Ізюмської РВА зазначив, що невдовзі стартують аварійно-відновлювальні роботи багатоквартирного житлового будинку у місті Балаклія, розрахованого на проживання 120 людей. Загальна вартість відбудови складе 3 мільйони гривень. Зараз триває укладання договору. У будинку планують відремонтувати пошкоджену покрівлю, замінити вікна, відновити систему опалення й теплоізоляції.

Читайте також: