Великодні приготування. Скільки у Харкові коштують основні інгредієнти для домашньої паски

4875
Менш як два тижні, 16 квітня, православні християни відзначатимуть Великдень.

Другий рік поспіль харків'яни, як і всі українці зустрічатимуть це велике свято в умовах війни. Багатьом, звісно, доведеться економити на великодньому кошику. І господині намагаються заздалегідь запастися найнеобхіднішим до столу. Тим паче, що експерти прогнозують черговий стрибок цін на популярні продукти.

Вартість приготування паски може відрізнятися залежно від того, який обрали рецепт, місця торгівлі та інгредієнтів. 

Наразі, за інформацією міськради, у Харкові пшеничне борошно вищого ґатунку можна купити від 15 до 25 грн за кілограм. Ціна за кілограм цукру коливається від 33 до 38 грн. 100 грамів сухих дріжджів у середньому коштують 35 грн, свіжих - 12 грн, а 2-грамова пачка ваніліну - 7 грн. Придбати родзинки можна у середньому від 130 до 180 грн за 1 кг - ціни залежать від виду, розміру та країни походження.

Як запевнили у міськраді, усі ці продукти можна придбати у Харкові, де працюють усі мережі супермаркетів («Клас», «Рост», «Восторг», «Сільпо», «АТБ-маркет», «Десяточка», «Мак-Маркет», «Велмарт» та ін.) та велика кількість продовольчих магазинів («Посад», «Арбуз», «Кулиничі», «Свіжина», «Салтівський м’ясокомбінат», «Агромол», «Рибне ремесло» тощо).

Загалом відкрито близько 1,5 тис. об’єктів торгівлі продовольчими товарами.

Читайте також: