У Харкові та області світло сьогодні вимикатимуть без попередження

1563

У Харкові та області і ще шести регіонах України сьогодні, 8 листопада диспетчерський центр НЕК "Укренерго" ввів аварійні відключення замість планових.

"З 09:30 застосовані аварійні відключення у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях. Додаткові обмеження споживання необхідні тому, що через похолодання зростає споживання електроенергії, що приводить до збільшення навантаження на обладнання та дефіциту електроенергії в енергосистемі. Виникає загроза аварій, не менш складних, ніж ті, що трапились через обстріли ворога",- йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначили в компанії, по всій території України сьогодні впродовж доби діють планові графіки погодинних відключень. 

Нагадаємо, раніше в Укренерго заявляли, що у Харкові та області  будуть застосовуватися планові графіки відключень, аварійних відключень не передбачалися.

На сайті Харківобленерго опублікований новий графік погодинних відключень у Харкові та області, актуальний на  7 - 13 листопада 2022 року.

Як економно споживати електроенергію: рейтинг потужності електроприладів - тут.

 

Підписуйтесь на наш Телеграм-канал: https://t.me/gx_net_ua

 

Галина Половик

Читайте також: