Німецькі автобуси прибули до Харкова (фото)

2585

Дев'ять автобусів «MAN» прибули до Харкова з німецького міста-побратима Нюрнберга. Про це повідомили у пресслужбі Харківської міської ради.

Як розповів начальник відділу експлуатації КП «Салтівське трамвайне депо» Олексій Бородаєвський, німецькі партнери передали автобуси двох видів: 12-ти та 18-метрові. Найближчим часом вони почнуть курсувати на 63-му та 204-му маршрутах.

Під час повномасштабного вторгнення різного ступеня пошкоджень зазнали 94 автобуси. Більшість з них вдалося відремонтувати, проте близько 10 одиниць відновленню не підлягають. Нині Харковом курсують 90 автобусів, які обслуговують 42 маршрути.

"Через масштабні пошкодження техніки ситуація з пасажироперевезеннями в Харкові непроста. Зараз автобусне сполучення в місті майже повністю забезпечується силами КП. Тому така підтримка від європейських партнерів є вкрай важливою та своєчасною для Харкова", - наголосив Олексій Бородаєвський.

До кінця вересня Нюрнберг має намір передати Харкову 40 автобусів. У зв’язку з цим комунальне підприємство запрошує на роботу водіїв категорії «D».

Читайте також: