На Харківщини дороги звільняють від "воєнного сміття". Які автомагістралі відновлюють (фото)

1701

На Харківщині шляховики активно розчищають автомобільні магістралі від наслідків боїв і відновлюють дорожнє покриття в районах, звільнених від окупантів. За один день вдалося звільнити ще 15 км шляху державного значення, - повідомили у Службі автомобільних доріг області.

Зокрема, шляховики розчищають дорогу Харків – Вовчанськ – КПП «Чугунівка», аби забезпечити швидкий та безпечний проїзд у селища Шестаково (Вовчанська громада) та Старий Салтів (Чугуївська громада).

Наразі під Харковом триває демонтаж підірваного моста на трасі М-03 Київ – Харків – Довжанський.

Крім того, звільняють від «воєнного сміття» траси до звільнених від окупантів Балаклії (Р-78 Харків – Зміїв – Балаклія – Горохуватка та Т-21-10 Шевченка – Балаклія – Першотравневий – Кегичівка) та Ізюма (Т-21-22 Ізюм – Барвінкове).

На підприємстві кажуть, що шляховики працюють без вихідних і цілодобово. В регіоні до відновлення доріг залучено 27 одиниць техніки та 72 робітники.

Загалом, як повідомили у пресслужбі ХОВА,  27 вересня на Харківщині очищено від наслідків бойових дій понад 170 км доріг.

Нагадаємо, на Харківщині Укравтодор відновлює автомобільне сполучення до звільнених міст Балаклії, Куп'янська та Ізюма. Шляховики радять автомобілістам пересуватися виключно у світлу пору доби і за маршрутом, який вони позначили на карті.

Галина Половик

Читайте також: