Інтернет-магазин "ДроваЄ": як скористатися сервісом мешканцям Харківщини

1637

Дрова на зиму жителі Харківської області зможуть купити через сервіс "ДроваЄ", яку надає Державне агентство лісових ресурсів України.

У відомстві заявили, що лісгоспи вже приймають онлайн замовлення від українців через інтернет-магазин. 

"У декілька кліків кожен може придбати собі чи своїм рідним дрова на зиму та ще й з доставкою додому", - йдеться у повідомленні.

Щоб купити дрова потрібно:

  • - зайти на ресурс https://drovae.gov.ua/ та авторизуватися через електронний цифровий підпис або банк, яким користуєтеся;
  • - вказати адресу доставки дров. Система автоматично підтягне найближчі до вас лісгоспи та продукцію, яку можна замовити. Кожен постачальник буде пропонувати той асортимент, який є в наявності;
  • - визначитися із видом та обсягом деревини, обрати функцію з доставкою чи без;
  • - оплатити замовлення або чекати на дзвінок оператора для вирішення питань з логістики.
  • В одні руки - до 15 кубометрів 
  • Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець попередив: щоб уникнути зловживань і оптових закупівель в магазині діє система авторизації користувачів: на одну людину не більше 15 кубометрів дров на опалювальний сезон.

  • За його інформацією уже реалізовано 2 млн 439 тис. кубометрів деревини.

  • "На складах наразі знаходиться близько 187 тис. кубічних метрів. Загалом до кінця року лісгоспи Держлісагентства планують реалізувати 1,1 млн кубічних метрів дров”, - зазначив міністр.

  • Він також додав, що під «сокиру» українські ліси ніхто не пускає. Додаткова заготівля дров паливних у 2022 році здійснюється за рахунок невикористаного ліміту заготівлі деревини за минулі роки.

Нагадаємо, для забезпечення паливними дровами найбільш вразливих категорій громадян на прифронтових територіях уряд розподілив серед обласних військових адміністрацій 563 мільйони гривень. Вони підуть на закупівлю та доставку дров для населення Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.

Нагадаємо, кубометр дров на Харківщині продають за 620 грн (рубані гілки), і за 1 500 грн (колотий дуб). Можна також знайти непогані  дрова за ціною 1 2000-1 500 грн за куб. м. У середньому на опалення будинку площею 100 квадтрних метрів на одну зиму потрібно близько 10 кубів дубових дров.

 

Галина Половик

Читайте також: