Харківський метрополітен потребує компенсації витрат: що сталося

2419

Комунальне підприємство «Харківський метрополітен» потребує компенсації витрат, що утворилися за період вимушеного простою з 24.02.2022 р. по 24.05.2022 р., та функціонування виключно як об'єкт укриття цивільного населення. За вказаний період підприємством було витрачено 94,7 млн грн. на діяльність, яка не пов’язана з перевезенням пасажирів лініями метрополітену. Про це повідомляється на офіційному сайті підприємства.

"В особливий період захист населення є функцією держави і здійснюється він виключно органами, уповноваженими на це державою. Суб’єктами забезпечення цивільного захисту є центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання, громадські організації. Зараз метрополітен знаходиться у тяжкому фінансовому стані через борги, що виникли через виконання йому не властивих функцій і які, відповідно до наведених вище норм діючого законодавства, є функціями держави та мають виконуватися виключно органами, уповноваженими на це державою", - йдеться у повідомленні.

Згідно з діючим законодавством вказані витрати на утримання об’єктів цивільного захисту населення повинні компенсуватись з Державного бюджету.

Читайте також: