Чому в Харкові відбуваються тривалі та нерівномірні відключення світла. Роз'яснення від Харківобленерго

1852

Електромережа Харківської області працює в екстремальних умовах. Постійні обстріли з боку російських військ у різних частинах регіону призводять до нових пошкоджень енергомережі, через що енергетики вимушені відключати певні лінії, щоб провести відповідні аварійно-відновлювальні роботи. Про це йдеться у повідомленні пресслужби компанії "Харківобленерго".

"Якщо у вас немає світла, а у вашого сусіда є, це не означає, що про вас "забули". Це означає, що ви з сусідом підключені до різних ліній, і на даний час немає можливості забезпечити одночасну подачу електроенергії у ваші будинки. Окрім того, ви маєте знати, що принцип роботи електрообладнання – це безперебійний режим. Воно не розраховане на дуже часті вимкнення-увімкнення та може просто не витримувати. Як результат – ще масштабніші аварії та більш тривалі знеструмлення. Тому, на жаль, є випадки, коли в одному і тому ж районі частину абонентів вимикають на більш тривалий час", - зазначається у повідомленні.

За інформацією "Харківобленерго", пошкодження електричних мереж внаслідок бойових дій та додаткові обмеження на постачання електроенергії до Харківського регіону, які застосовує НЕК "Укренерго", змушують здійснювати відключення споживачів Харкова та області в обсягах, що перевищують погодинні графіки.

"Просимо вас з повагою та розумінням ставитися до праці енергетиків та не сумніватися: про вас не забули, і прямо зараз іде кропітка робота тисяч людей щодо заживлення кожного домоволодіння", - звернулися енергетики до харків'ян.

Читайте також: