Без світла більше півроку. Коли відновлять електрику мешканцям зруйнованого селища під Харковом (фото)

1983

Харківські енергетики відновлюють електромережу в селище Лісне, що за 1 км від Харкова, та інших населених пунктах регіону, де раніше через постійні обстріли та окупацію рашистами не могли розпочати ремонтні роботи.

Як повідомили в пресслужбі АТ «Харквівоблернерго», зараз енергетики повертають електроенергію у Лісне Харківського району. Тут не було світла з початку війни.

«З початку агресії з боку Російської Федерації значна частина Дергачівської громади потрапила в зону проведення активних бойових дій. Унаслідок чисельних обстрілів об’єкти електричних мереж зазнали значних пошкоджень, через що Лісне було знеструмлене з початку війни - приблизно з березня», - розповіли в обленерго.

В компанії кажуть: щоб повернути електропостачання до Лісного треба відновити близько 2,5 км проводу лінії електропередачі 10 кВ «Меморіал». Окрім того, фахівці Дергачівського району електричних мереж відремонтують близько 2 км та мереж 10 кВ,  а також низьковольтні лінії в самому селі.

Енергетики планують завершити усі роботи до початку опалювального сезону - до 15 до жовтня понад 2 000 споживачів отримають довгоочікувану електрику.

Олександр Гололобов, голова Малоданилівської громади, куди входить 7 сіл та селищ, повідомив, що Лісне - останнє в громаді, яке поки що без електроенергії. Він подякував працівникам «Харківобленерго» за роботу в надскладних умовах.

Галина Половик

Читайте також: