Чи можливий повторний наступ окупантів на Харків? Інформація голови обладміністрації

8016

Начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 5 січня під час брифінгу з журналістами прокоментував статтю британського видання The Telegraph щодо повторного наступу окупантів на Харків. За словами очільника ХОВА, концентрації військових підрозділів ворога на кордоні не зафіксовано.

Синєгубов підкреслив, що останніми днями ворог дійсно здійснює безпрецедентні масовані обстріли населених пунктів поблизу кордону – Липці та сусідні села. За останні два дні війська рф випустили по цих населених пунктах десятки ракет С 300. Зафіксовані влучання в житлові будинки, інші об'єкти цивільної інфраструктури.

"Для того, щоб говорити про будь-який наступ чи плани ворога, він має сконцентрувати свої військові підрозділи в тому чи іншому напрямку. Наразі такої концентрації немає. Проте, ситуація може змінюватися щохвилини, і ми, звичайно, уважно стежимо за цим. Ми розуміємо, що ворог від своїх намірів щодо можливого відбиття територій, які він втратив восени 2022 року, а також щодо міста Харкова, не відмовився. Маємо бути готові завжди", - зазначив голова ХОВА.

Читайте також: