Як на Харківщині відновлюють курортне селище, яке нищили окупанти (фото)

3387

У смт Старий Салтів Вовчанської громади Чугуївського району тривають роботи з відбудови кількох багатоквартирних будинків, гуртожитку, ліцею та будівлі, в якій розміщуватиметься лікарська амбулаторія, Центр надання адміністративних послуг і селищна рада.

«Що стосується адмінбудівлі та закладу освіти, то тут плануємо не лише відновити розбиті приміщення, а й зробити їх ще кращими та зручнішими. Більш доступними та безпечними», - зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Михайло Харнам.

Частина житлових будинків практично готова до експлуатації, частина ще в процесі відбудови. В місцях прямих влучань ворожих снарядів пошкоджено не лише дах, а й внутрішні конструкції, що значно ускладнює роботу будівельників.

Нагадаємо, смт Старий Салтів, що розташоване на Печенізькому водосховищі, протягом десятків років було місцем відпочинку для багатьох мешканців Харківщини, і в першу чергу обласного центру. Старий Салтів понад два місяці (з кінця лютого до початку травня 2022 року) перебував під рашистською окупацією. Як виглядало селище навесні 2023 року - дивіться тут.

Сергій Бражник

Читайте також: